Om NordiCare

NordiCare är ett branschledande svenskt företag inom medicintekniska produkter, med kunder inom vård och rehabilitering i hela Norden. Vi designar och marknadsför noga utvalda produkter och lösningar. Vår vision är att skapa produkter och lösningar som ger mervärde för våra kunder.


Förbättrad hälsoekonomi

Idag står vården inför en växande utmaning – att finna kostnadseffektiva lösningar för både bättre och mer tidsbesparande vård och rehabilitering. Att utveckla lösningar för denna utmaning är en av NordiCares starkaste drivkrafter.


Människonära design

En central del i NordiCares produktutveckling är funktion och användarvänlighet – vår drivkraft är att ta fram funktionella produkter i tilltalande design som gör vardagen enklare för såväl användare som den medicinska professionen. Vi kallar det Människonära design.


Noga utvalt

NordiCares sortiment är utvecklat med kundernas behov i fokus. För att kunna erbjuda de bästa lösningarna och högsta kvalitet, samarbetar vi med utvalda internationellt ledande materialproducenter och tillverkare.
Sortimentet utvecklas kontinuerligt, där valet av samarbetspartners är minst lika viktigt som det egna design- och utvecklingsarbetet. Kunderna ska alltid känna sig trygga i valet av NordiCares produkter både vad gäller dess kvalitet, funktion och miljöpåverkan. 
Vi kallar det Noga utvalt.


Historik & kunder

NordiCare grundades 2004 och är ett helägt dotterbolag till design- och innovations-företaget Carlia Consulting AB. Företaget drivs av VD Helena Peters, som även var aktiv i grundadet av Carlia Consulting AB 1994. Idag har NordiCare drygt 2000 kunder, däribland offentliga universitetssjukhus och privata vårdgivare i hela Norden.

 

Medlem i Swedish Medtech

NordiCare är medlem i Swedish Medtech sedan 2015. Swedish Medtech är branschorganisationen för medicinteknik och har idag runt 170 medlemsföretag som svarar för närmare 90 procent av den medicintekniska marknaden i Sverige.


Läs mer om Swedish Medtech här
Swedish Medtech 

Search engine powered by ElasticSuite